RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандал з вибаченнями перед Донбасом: професор вказав, у чому права Савченко

Професор Олексій Паніч виступив на підтримку народного депутата Надії Савченко, яка заявила про необхідність вибачитися перед Донбасом.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Можливо, зараз багато кому ще важко це вмістити. Але наші громадяни з "того" боку, втягнуті - інколи цілком пасивно, інколи з власної дурості - в чужу імперську справу, справді страждають непідробним горем. Втрачають близьких. І від рук бойовиків, і від українських обстрілів. В якийсь момент доведеться підвести під цим риску, щоб забезпечити подальше спільне мирне життя. А це можна зробити лише через пробачення. Так, взаємні. Бо безгрішні живуть на небесах, а на землі, коли двоє замирюються після ворожнечі, першим завжди має вибачатися морально сильніший", - зазначив Паніч.

"Соромно бачити, як деякі ФБ-патріоти почали чергову хвилю цькування Савченко, по дорозі звично перебріхуючи те, що вона сказала насправді. P.S. Ні, я не вважаю, що до того Савченко завжди казала все слушно", - додав професор.

Як повідомляв "Апостроф", радник голови МВС України, народний депутат Антон Геращенко прокоментував слова Савченко, назвавши її "троянським конем".