RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Український бізнесмен підірвав мережі різкою відповіддю критикам Pokemon Go

Радник мера Львова з питань інновацій та інвестицій, бізнесмен Ілля Кенігштейн назвав дебілами тих, хто сміється над ажіотажем навколо відеогри Pokemon Go.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Не грав і не планую - часу немає. Але з сумом спостерігаю, як деякі мудаки саркастично висловлюються про успіх Pokemon Go в контексті того, що "бізнес треба робити не на інноваціях, а на дебілах, мовляв - дуже широке поле діяльності".

Pokemon Go воскресила вмираючу Nintendo, піднявши її ринкову вартість до $42 млрд. За 10 днів. І це тільки початок. Наприклад, в Японії іграшка відразу ж запускається з McDonalds в якості першого рекламодавця. Останній раз щось подібне з Nintendo відбувалося в 2007 році, після виходу домашньої ігрової консолі Wii - тоді оцінка компанії злетіла до майже $80 млрд.

А тепер ситуація з цією грою яскраво показала, що основним трендом в інноваціях сьогодні є прагнення змінити принцип функціонування суспільства. Або хоча б сильно на нього вплинути. Цим сьогодні займаються Facebook, Apple, Tesla Motors, Wework, Uber, Airbnb і тисячі інших компаній і стартапів, у тому числі українських. Фраза "моя ідея може змінити світ" тепер стала абсолютно реальною, причому мережа і глобалізація дали всім рівні можливості. Світ тепер можна змінити за тиждень", - написав Кенігштейн.

"Тож дебіли - це ви хлопці. Ну а той, хто робить на вас бізнес, - це Ахметов і Со. І поки ви критикуєте, наш уряд готується вкотре позичити купу грошей і понуро перекладати старі доменні печі, проїдаючи все, що їстівне, і розкрадаючи все, що можна вкрасти. Хотілося б назвати вас покемонами, але, боюся, фанати неправильно зрозуміють", - додав бізнесмен.

Як повідомляв "Апостроф", опальний священик Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін назвав дебілами всіх, хто грає в Pokemon Go.