RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Інцидент з поліцією і мажорами в Миколаєві: у мережі ажіотаж навколо божевільної ідеї

Після нічного інциденту з поліцією в Миколаєві, де правоохоронці довго не могли вгамувати агресивних молодих людей, волонтер Мирослав Гай запропонував забрати у поліцейських зброю.

Про це Гай написав на своїй сторінці в Facebook.

Він вважає, що поліцейські небезпечні, бо носять зброю, але не володіють ані рукопашним боєм, ані антикризовою психологією, через щоу них цю зброю легко можна відібрати.

Волонтер пише, що зловмисники можуть викликати патрульних, повідомивши про побутову сварку, а далі забрати у них зброю і вбити їх.

Він зазначає, що з відео з Миколаєва видно, що правоохоронцям не дають чітких инструкуий на випадок виникнення подібних ситуацій.

Мирослав Гай заявляє, що населенню потрібно тренуватися і готуватися захищати себе самостійно. За його словами, це показала ще ситуація з журналістом Павлом Шереметом, підірваним в машині.

Волонтер вважає, що копи не можуть надати долікарську допомогу, затримати злочинців, не вміють стріляти і не можуть убити.

"Значить, повинні вміти ми", — резюмує він.

Його пост зібрав понад 270 лайків і 25 перепостів. Багато хто погодився з волонтером. Разом з тим, думки розділилися: є і ті, хто заявляє, що запропонована ним ідея - маячня.

Волонтеру відповів речник МВС Артем Шевченко.

"Артем Шевченко, Мирослав, не треба клікушествувати, адже коли поліцейські жорстко застосовують силу, але нехай хоч на йоту її перевищать, - то крик йде на всю країну — ой, балончиком з газом в обличчя, ой застосували зброю неправомірно, жах, вбили. І така психологічна атака на поліцію призводить до того, що биків, які ведуть себе зухвало в конфліктах і при поліції — все більше. Не знімаючи відповідальності за помилки з поліції, потрібно її навпаки підтримати, а не шельмувати", — зазначив Шевченко.

"Ні. Вони не знають що робити. Це видно. Силу застосувати? Вони не вміють цього робити. Вони можуть вп'ятьох з одним впорається. Є відео. Побити або вбити, так це натовпом всі можуть. Де інструкції, протоколи. Де чіткі навички. У них немає ІНСТРУКЦІЙ. Вони не знають що робити!" — сперечається з ним Мирослав Гай.

"У них є інструкції, у них немає досвіду, іноді рішучості, іноді не вистачає майстерності. Піди схопи здорового впертого бика, але так, щоб не бити", — пише спікер МВС.

Як повідомляв "Апостроф", радник українського президента Юрій Бірюков висловив невдоволення діями поліцейських в Миколаєві.