RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Журналіст жорстко відповів українським студентам з тортом: у мережі ажіотаж

Український журналіст Юрій Бутусов різко висловився на адресу студентів, які, протестуючи проти планів Мінфіну переглянути систему нарахування стипендій, кинули торт у заступника міністра фінансів Сергія Марченка.

Про це Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook.

Він висловив невдоволення тим, що студенти вимагають, щоб держава витрачала гроші не на війну з Росією, а на їхні стипендії.

Бутусов привів їхнє гасло: "Гроші на освіту, а не на війну!"

"Ці милі хлопці нібито не розуміють, що витрати на війну в нашої Батьківщини виникли не з примхи заступника міністра фінансів", — зазначає журналіст.

За його словами, витівка студентів має вигляд проросійської антивоєнної пропаганди. Бутусов заявляє, що молодим людям усе ще притаманна "утриманська совкова психологія".

"Такі сміливі, рішучі, а хочуть від держави грошей, ще не встигнувши для своєї Батьківщини нічого зробити крім кидків тортом у заступника міністра, і навіть готові армії в грошах відмовити", — обурюється журналіст.

Він зазначає, що військовим теж потрібні гроші, але вони не ходять з плакатами "заберіть стипендії — нам потрібна війна".

Пост Бутусова зібрав понад 2700 лайків і більше 300 репостів.

Нагадаємо, Міністерство фінансів хоче урізати видатки на стипендії з 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі посміялися над інцидентом, в ході якого в Марченка запустили тортом.

Читайте також матеріал "Апострофу": Вуглеводи в студію: у соцмережах смакують торт, який кинули в заступника міністра фінансів.