RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Документ про розведення сил на Донбасі спричинив появу недовіри в мережі

Підписання в Мінську рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил України і бойовиків від лінії зіткнення спричинило появу скептицизму в користувачів соціальних мереж.

Про новий документ, прийнятий у Мінську, написала прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Вона зазначила, що Україна підписала вищеназваний документ, щоб забезпечити виконання бойовиками Мінських домовленостей.

За словами прес-секретаря Кучми, рамкове рішення передбачає деескалацiю конфлікту в районі лінії зіткнення на трьох ділянках. Там створюються умови, в яких для обстрілу не може застосовуватися стрілецька зброя.

Оліфер додала, що рішення про розведення військ підписали Леонід Кучма, представник ОБСЄ Мартін Сайдик і представник РФ Борис Гризлов.

У Facebook її повідомлення сприйняли зі скепсисом.

"Підписали виконати те, що підписано два роки тому, але не виконується. Ну-ну", "Даша, а ви вірите в ці домовленості? Тільки чесно", "А чому ми повинні відходити на 2 км? Ніби йдеться не про нашу, українську територію, а якусь нічийну або спірну? На якій зрівнюються в правах статуси жертви агресії і агресора, захисників та окупантів? І це при тому, що Росія разом з її "л/днр" нахабно, зухвало і демонстративно продовжує не дотримуватися жодного пункту раніше досягнутих домовленостей! Чому Україна повинна поступитися ще двома кілометрами своєї території?" — коментують користувачі Facebook.

Також коментатори назвали три зони, про які йдеться: Петровське, Золоте та Станиця Луганська. Зазначається, що площа кожної з цих трьох зон безпеки становить не менше 4 кв. км.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Дарка Оліфер висловлювала стурбованість тим, що на Донеччині готуються до виборів.