RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ватажок ДНР проколовся з озброєнням: з'явилися викривальні фото

Розвідувальне волонтерське співтовариство InformNapalm опублікувало знімки, які свідчать про велике скупчення військової техніки бойовиків ДНР в одному з районів Донецька.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

Крім автомобільної техніки, тягачів МАЗ-537, БМП, КШМ і МТ-ЛБ волонтери виявили понад 20 танків Т-64БВ і Т-72Б різних модифікацій (калібр 125 мм), а також, як мінімум, 2 одиниці САУ 2С1 "Гвоздика" (калібр 122 мм).

Відзначається, що дана військова техніка розміщена на відстані близько 15-17 км від лінії розмежування, що суперечить Мінськими угодами.

Також волонтери з власних джерел встановили, що у вказаному районі розміщена так звана 5-а окрема мотострілецька бригада (ОМСБр) 1-го Армійського корпусу (АК), командир якої носить позивний "Кремінь".

У Головному управлінні розвідки Міноборони України відзначають, що під позивним "Кремінь" ховається полковник російських збройних сил Каплій Ігор Григорович, який раніше займав командні посади в ВДВ Росії.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери InformNapalm виявили українську військову техніку в Криму, яка залишилася на півострові після його окупації РФ.