RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Криму знайшли українське озброєння: опубліковані фото

Волонтери InformNapalm знайшли озброєння і техніку армії України в Криму, яка залишилася на півострові після його окупації Росією.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

У розпорядженні волонтерів виявилися свіжі фото військових складів, які були зроблені біля Качинського каньйону Бахчисарайського району, де знайдено значне скупчення різного роду озброєння і техніки.

За словами волонтерів, про те, що це колишня українська військова техніка, свідчить багато чого, в тому числі забарвлення/камуфляж та її не кращий стан. Такої кількості озброєння вистачило б для укомплектування одного зенітно-ракетного дивізіону і одного артилерійського дивізіону.

На картах Google останній знімок місцевості датований 20-м липня 2015 року, і на ньому відсутня вищевказана військова техніка.

А ось на супутникових знімках terraserver, які датовані 24-м квітня 2016 року, вже можна бачити це озброєння.

Волонтери наголошують, що для РФ подібного роду застаріла військова техніка в Криму - зайвий тягар, проте Україні її не повернуть. Судячи з усього, Росія перевіряє це озброєння на придатність з можливістю невеликого ремонту і подальшого перекидання на Донбас у розпорядження бойовиків ДНР і ЛНР, оскільки її завжди можна видати за "трофей", захоплений в української армії на сході України.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери InformNapalm довели присутність російських розвідників на окупованих територіях Донбасу.