RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Машина пропаганди на повну ходу: журналіст пояснив інцидент з українцем на росТБ

Інцидент, який стався вчора в ефірі російського пропагандистського телеканалу НТВ між ведучим Андрієм Норкіним і українським політологом Сергієм Запорозьким, є доказом того, що в Росії у цілях пропаганди вдаються до найрізноманітніших методів.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив український журналіст Роман Цимбалюк, який тривалий час працює в Москві.

"Машина пропаганди мчить на всіх парах і дуже успішна. Такі витівки типу когось вигнати з програми чітко вписуються в схему "вставання з колін" і дуже подобаються основній аудиторії Російського ТБ", - каже Цимбалюк.

За його словами, російське суспільство налаштоване таким чином, що РФ у будь-якому випадку є правою: "Навіть якщо треба буде визнати атаку МН17 - це зможуть пояснити: мовляв, Росію змусили, це випадкові жертви, і, звичайно, винні американці. Ви що забули, що вони творили в Югославії та Іраку? А глядачі будуть плескати по команді, як собачки".

"Програма Норкіна - одна з найбільш жовтих і скандальних, розрахована на малоосвіченого обивателя, якщо вони отримають команду з Кремля любити Обаму, і з цим швидко впораються, як нещодавно впоралися з примусом до любові до Ердогана", - наголосив Цимбалюк.

Як повідомляв "Апостроф", ведучого НТВ Норкіна висміяли в мережі за інцидент з політологом Запорозьким.