RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Шум навколо декомунізації: з'явилися фото і відео важливої події під Черніговом

У місті Новгород-Сіверський демонтували останній у Чернігівській області пам'ятник радянському вождю, символу комунізму Володимиру Леніну.

Про це передає Еспресо.TV.

Як пишуть ЗМІ, пам'ятник Леніну в Новгород-Сіверському простояв 2,5 роки після масового "ленінопаду" в Україні. Цей монумент відправили на зберігання. Якщо не буде бажаючих придбати пам'ятник, то місцева влада відправить його на переплавку, оскільки в ньому 4,5 тони кольорових металів.

Необхідно зазначити, що спочатку журналісти заявили про знесення останнього пам'ятника Леніну в Україні. Втім, пізніше в коментарях користувачі дописали, що ще велика кількість пам'ятників вождю світового пролетаріату стоїть на окупованих територіях Луганської та Донецької областей, а також у Криму.

Знесення цього пам'ятника активно обговорюють користувачі Twitter.

"Тут люди пишуть, що ще не все - Донецьк, Ялта і т. д.", "що за маячня? Навіть за межами ватних територій ще не одна сотня цього ла*на збереглася", "Брехня. Навіть відкинувши окупований Крим і ЛуганДон, ще не одна сотня ватоприймачів паскудить українську землю", - зазначають користувачі в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Криму зруйнували пам'ятник Леніну.