RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з квартирами бухгалтера голови ГПУ: мережі розбурхав "хід конем"

Користувачів соцмереж розбурхала новина про те, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Гліб Загорій викупив 17 жовтня вісім квартир у Світлани Риженко, колишньої бізнес-партнерки сім'ї голови ГПУ Юрія Луценка.

Про це з посиланням на дані реєстру нерухомості розповіли журналісти проекту "Наші гроші".

Риженко володіла сімома квартирами і нежитловим приміщенням по вулиці Еспланадній у Києві. Всі ці приміщення здавалися в оренду фірмою "Бізнес-центр "Лотос", якою володіє син голови ГПУ Олександр Луценко.

Риженко купила приміщення на Еспланадній у 2009 році. При цьому вона не змогла пояснити журналістам, звідки взяла гроші на покупку. Жінка розповіла, що займала посаду бухгалтера у фірмі "Українські новітні телекомунікації", що належала родині Луценка, а до цього працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді працювала дружина нинішнього голови ГПУ.

Нардеп Гліб Загорій, який купив нерухомість у Риженко, володіє фармацевтичною компанією "Дарниця" і вважає себе другом Юрія Луценка. Крім того, він разом з дружиною генпрокурора і нардепом Іриною Луценко входить до неформальної "групи Третьякова". Сам Загорій заявив 24 жовтня, що ні він, ні його родина не володіють будинком у Києві.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі обговорюють чутки про те, що наступником президента України Петра Порошенка може стати нинішній голова ГПУ Юрій Луценко.