RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна отримала нову грізну зброю

Державне підприємство "Павлоградський хімічний завод" разом з державним конструкторським бюро "Південне" розробили новий оперативно-тактичний комплекс "Грім".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що наразі розробники готуються до випробувань комплексу.

Гендиректор заводу Леонід Шиман заявив, що створення "Грому" почалося після закриття проекту щодо створення оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" у 2013 році. Він наголосив, що на розробку "Грому" підприємство не отримувало державні кошти, а залучало кредитні ресурси.

Шиман зазначив, що на покупку "Грому" знайшовся іноземний замовник, але розробники сподіваються, що комплекс замовлять і для Збройних сил України, який обійдеться в 6 разів дешевше, ніж для зарубіжних покупців.

Також Шиман сказав, що проектування дослідних зразків комплексу здійснюється за рахунок коштів замовника і не вимагає бюджетних вливань.

За його словами, події в Криму і на Донбасі продемонстрували необхідність наявності в українській армії високоточного озброєння. Шиман каже, що "Грім" дозволяє попереджати напад агресора з-за кордону, вражаючи будь-які техногенні об'єкти, які знаходяться, в тому числі, на його території.

У грудні заплановані перші випробування комплексу "Грім".

Публікуємо скріншот з журналу "Конструктор" про розробку "Грому".

Також нагадаємо публікацію у Facebook українського журналіста Юрія Бутусова, яка була зроблена в 2014 році.

Як повідомляв "Апостроф", РФ перекинула до окупованого Криму субмарини і фрегат, оснащені ракетним комплексом "Калібр".