6 січня православні та парафіяни Української греко-католицької церкви відзначають Святвечір, який є одним з найбільш найурочистіших християнських свят.
Святвечір є останнім днем Різдвяного посту, тому всі страви, які ставляться на стіл цього дня, мають бути пісними. Традиційно на святковому столі має бути кутя, а також одинадцять страв, серед яких обов'язково мали бути борщ, риба, гриби, пироги з квасолею та капустою, картопля та узвар. Таким чином, на Святвечір накривають на стіл 12 страв, які символізують 12 апостолів.
З появою першої зірки на нічному небі вже можна колядувати. Згідно з біблійним переказом, саме перша вечірня вказала волхвам місце, де народився Ісус Христос. За традицією при колядуванні в будинок першим впускають хлопця, оскільки, як вважається, він принесе в домівку мир та добробут.
Як повідомляв "Апостроф", Український гідрометцентр розповів про погоду на Різдво.