RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бойовики не пропустили на окупований Донбас гуманітарний конвой ООН

Бойовики не пропустили на окуповану територію Донбасу 24 автомобілі з гуманітарним вантажем від ООН.

Про це повідомляє помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Оксана Іванець, передає 112.

Відзначається, що бойовики дозволили рух лише одному автомобілю з гуманітарним вантажем.

Гуманітарний конвой повинен був доставити на окупований Донбас будівельні матеріали та медикаменти. Вантаж оформляли прикордонники на КПВВ "Новотроїцьке", вони з'ясували, що на непідконтрольну Україні територію допустили лише одну з 25 машин. Пояснень цьому надано не було.

23 автомобілі повернулися на контрольовану Україною територію, один через несправності залишився в "сірій" зоні і його доля невідома.

У Держприкордонслужбі зазначили, що автомобілі знаходяться на території логистичного центру і мають намір повернутися на пiдконтрольну Україні територію, на окупований Донбас вони їхати не мають наміру.

Іванець підкреслила, що це перший випадок, коли бойовики не пропустили міжнародну гуманітарну допомогу на окупований Донбас.

Як повідомляв "Апостроф" в гуманітарному конвої штабу "Допоможемо", заснованому олігархом Рінатом Ахметовим, бойовикам намагалися провезти радіостанції.