RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Бойовики Донбасу "націоналізували" українські підприємства в ОРДЛО - ЗМІ

Підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на непідконтрольній Києву території Донбасу, переходять під зовнішнє управління бойовиків "ДНР" та "ЛНР". Про це "Інтерфаксу" повідомило джерело у керівництві російсько-терористичних угруповань у ОРДЛО.

"На підприємствах з українською юрисдикцією у "ДНР" з нуля годину 1 березня вводиться зовнішнє "державне" управління", - повідомило "Інтерфаксу" джерело в "уряді ДНР".

У керівництві "ЛНР" також підтвердили інформацію про введення зовнішнього управління. "Вводиться зовнішній адміністратор від держави ЛНР, і податки надходитимуть до бюджету "республіки", - розповіло джерело.

Відзначимо, що на території ОРДЛО діє кілька великих заводів і десятки шахт, які зберігали українську юрисдикцію: Єнакіївський металургійний завод, Харцизький трубний завод (група "Метінвест"); Ясинуватський і Макіївський коксохімічні заводи і Донецький металургійний завод (група "Донецьксталь").

Крім того, у області діють понад двадцять шахт, найбільша з яких шахта імені Засядька в Донецьку.

На території, яку контролює "ЛНР", діють ПАТ "Краснодонвугілля" і Алчевський меткомбінат (компанія "Метінвест"), а також шахти ТОВ "Ровенькиантрацит" і ТОВ "Свердловськантрацит" (компанія "ДТЕК").

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення, що свідчить про намір ватажків бойовиків використати економічну блокаду Донбасу у якості приводу для "націоналізації" українських підприємств у ОРДЛО.