RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Учасники блокади Донбасу оголосили про перекриття залізничного сполучення з Росією

Учасники блокади Донбасу заявили про спорудження в Конотопі Сумської області редуту для блокування торгівлі з Російською Федерацією. Про це йдеться в повідомленні штабу блокади в Facebook.

"Через Конотоп йде одна із основних магістралей торгівлі із країною-окупантом — Російською Федерацією. На товарній станції Конотопа було знайдено декілька поїздів із Російської Федерації, в тому числі, з вугіллям марки антрацит.

На даний час йде інженерне облаштування місцевості", - йдеться в повідомленні.

Редут отримав назву на честь канцлера Німеччини - Конрада Аденауера.

У штабі блокади повідомили також про намір протягом місяця взяти під ефективний контроль всі вісім основних залізничних прикордонних переходів, за якими ведеться торгівля з країною-агресором - Росією.

За словами одного з лідерів акції з блокади, народного депутата України Семена Семенченка, активісти мають намір перекрити торгівлю з РФ вугіллям і скрапленим газом.

Нагадаємо, вдень 4 березня на перегоні Шепилове-Светланове відновив рух локомотив, який було зупинено активістами блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу. Згодом поїзд було вилучено поліцією у рамках досудового слідства по відкритому кримінальному провадженню за статтями 279 (Блокування транспортних комунікацій) і 278 КК України (Угон або захоплення залізничного рухомого складу).