RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

400 гривень за день: у поліції показали відео з затриманим учасником блокади

Один із затриманих учасників блокади Донбасу на залізничному переїзді в Кривому Торці розповів, що йому обіцяли за участь 400 гривень в день.

Відповідне відео з його розповіддю опублікувала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар ГУ Національної поліції в Донецькій області Наталя Шиман.

Вона зазначила, що чоловік - житель Житомирської області, раніше судимий за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на свободу в 2013 році. Він розповів, що його і ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошима і обіцяли плату за три тижні чергування на редуті.

Шиман також зазначила, що з 43 п'ятеро затриманих – раніше судимі. Десять осіб повідомили, що брали участь в АТО.

Також дані щодо затриманих навів заступник голови МВС В'ячелав Аброськін.

При цьому, джерела видання Цензор.НЕТ у правоохоронних органах повідомили, що затриманий - Одочук Іван Петрович, 1982 року народження, безробітний, прописаний у селі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області, проживає в Житомирі. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності Житомирським ВП ГУНП в Житомирській області за ст. 185 ч. 2 КК України, у 2004 р. за ст. 115 ч. 1 КК України. Відомостей про його участь у бойових діях немає.

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з затриманнями учасників блокади Донбасу в ряді обласних центрів пройшли акції протесту з висуненням вимог до влади.