RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні волонтери представили нове озброєння для боротьби з бронетехнікою: опубліковано відео

Київські волонтери створили нову модель турелі для українських солдатів: установка з крупнокаліберним кулеметом призначена для боротьби з бронетехнікою ворога і має дуже високу точність.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Турель отримала робочу назву "Коваль Людота". Меч коваля Людоти є першим підтвердженим зразком зброї, виготовленим в Київській Русі (на території сучасної України).

Дана турель призначена для боротьби з бронетехнікою противника і має дуже високу точність. Необхідність удосконалити старі зразки установок волонтери відчули після участі в боях в зоні АТО. Умільці виготовили вже близько десяти подібних установок, а зараз працюють над удосконаленням конструкції.

"Особливість турелі саме в дистанційному керуванні, що дозволяє не наражати бійців на небезпеку і керувати вогнем з укриття. На фронті бійці вже користуються схожими турелями. Утім установки призначені лише для ближнього бою на дистанцію до дев'ятисот метрів. Дальність стрільби цієї ж турелі – учетверо більша – до 4 кілометрів", – зазначив волонтер Іван Савельєв.

Перший зразок турелі вже фактично завершений. Незабаром дане озброєння передадуть одному з підрозділів української армії, який воює на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео випробування нового стрілецького озброєння українського виробництва.