RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Обіцянки-цяцянки: завод Порошенко нарешті декоммунізіровалі

Київське суднобудівне підприємство "Завод" Ленінська кузня ", що належить президенту України Петру Порошенко, у рамках декомунізації змінив назву на" Завод "Кузня на Рибальському". Про це повідомила прес-служба підприємства.

"На річних загальних зборах акціонерів ТОВ" Завод "Ленінська кузня", які відбулися 30.03.2017 року, акціонерами товариства було прийнято рішення про зміну найменування товариства з публічне акціонерне товариство "Завод" Ленінська кузня "на приватне акціонерне товариство" Завод "Кузня на Рибальському ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня 2016 було прийнято рішення провести народний конкурс на нову назву "Ленінської кузні". За словами голови Інституту національної пам'яті України Володимира В'ятровича, завод оголосив конкурс на зміну назви, вже будучи штрафником по виконанню законів про декомунізацію.

Нагадаємо, президент України підписав закон про декомунізацію 15 травня 2015 року, а 21 травня він вже вступив у силу.

Детальніше про позбавлення від комуністичної символіки на підприємствах, що належать Петру Порошенко, читайте в матеріалі "Карл Маркс на фабриці Порошенко: про декомунізацію по-президентськи", опублікованому на "Апострофі".