RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На шляху до ЄС: в Україні відновили видачу біометричних паспортів

Паспортні центри відновили роботу після вчорашніх технічних проблем, повідомив прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук, передає телеканал "112 Україна".

"Завдяки технічним працівникам ДП "Документ" і телекомунікаційної компанії, після того як вони всю ніч працювали, вже робота паспортних сервісів і центрів надання адміністративних послуг відновлена. Людина може приїжджати в наші паспортні сервіси і оформляти або отримувати закордонні біометричні паспорти", - повідомив він .

Поліщук додав, що устаткування і маршрутизатори були вилучені Службою безпеки України під час розслідування, тому було встановлено нове обладнання і маршрутизатори.

У той же час спікер СБУ Олена Гітлянська заперечує причетність спецслужби, до дій які могли привести до блокування роботи видачі біометричних паспортів.

"Ми не вилучали сервісне обладнання у Державній міграційній службі. Йдеться про субпідрядника, який розробляв програмне забезпечення та залишив собі несанкціонований доступ до ресурсів ДМС. Тому був видалений сервер тільки цього одного державного підприємства, і вплинути на роботу системи це ніяк не могло", - заявила Гітлянська.

Відзначимо, вчора, 6 квітня всі центри "Паспортний сервіс", де українцям надаються послуги з оформлення закордонних паспортів, призупинили роботу через технічні причини. У ДП "Документ" заявили, що паспортні центри не працювали через вилучення СБУ серверів в телекомунікаційних компаніях.

Нагадаємо, раніше Європейський парламент затвердив рішення про надання громадянам України безвізового режиму під час відвідин країн Європейського Союзу.