RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Помер снайпер АТО, який брав учать у боях під Саур-Могилою

У п'ятницю, 5 травня, помер 25-річний військовий снайпер 95-ї аеромобільної бригади Збройних сил України Валентин Ковальський, який два роки боровся за життя, після поранення 27 липня 2014 року. Про це повідомив представник Державної служби у справах ветеранів війни та участинков АТО Валерій Логінов на своїй сторінці у Facebook.

Валентин Ковальський, який не дожив всього чотири дні до свого 26-річчя, воював у зоні АТО з весни 2014 року. 27 липня того ж року колона, в якій перебував і він, потрапила у засідку недалеко від Савур-могили на Донеччині. Куля 7,62 мм пробила броніжелет бійця, пройшла під кишечником, вдарилося в передню частину бронежилета і відлетіла назад.

На операційний стіл госпіталю в Харкові Валентин потрапив тільки через дев'ять годин після поранення, вже з важким перитонітом.

"Потім були операції. Сила-силенна операцій. Два роки боротьби за життя. Молодий, сильний організм вичерпав свій ресурс. Валентин помер 5 травня", - написав Логінов.

Похорони відбудуться 7 травня. У 11.00 відбудеться похоронна відправа Валентина за домашньою адресою (м. Житомир вулиця Монтана, 5, кв. 12), в 12.00 відбудеться винесення Валентина з будинку. У 12.20 почнеться прощання на площі Корольова біля пам'ятника С.П. Корольова. Потім траурна процесія попрямує на військове кладовище на Смолянці для поховання і віддання військових почестей солдатові-герою.

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, бойовики передали Україні тіла трьох бійців АТО, загиблих на Світлодарськ дузі на початку місяця.