RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відомий волонтер розповіла про те, як боєць ЗСУ потрапив у полон до бойовиків ЛНР

Відомий волонтер Діана Макарова повідомила про обставини "добровільної" сдачі у полон бойовикам "ЛНР" сержанта 24-ї бригади Збройних сил України Тараса Гап'яка. Про подробиці інциденту вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

"Свідки зникнення Тараса Гап'яка давно розказали, що сталось в березні на нульовому опорнику 24-ї бригади. І ми теж можемо вам розказати про це.

Третій рік на нулях. Третій рік під вогнем противника. Без відпусток, без змоги швидких ротацій. Та взагалі без ротацій.

Не завжди маючи змогу відповісти вогнем на обстріли – адже у нас Мінськ. Ми ж не можемо відповідати вогнем. Наше діло – ховатись у бліндажі і пересижувати обстріли.

У хлопців зірвало дах.

Був алкоголь. Мабуть, немало. Так, дорогі мої, це стається досить часто. Не усі нерви витримають те пекло, в якому змушені жити наші захисники. І хто засуджує бійців за це – велкам до воєнкомату, підпишете контракт і ви у пеклі.

А вже тоді, пройшовши три роки, засуджуйте. Ок? І хлопці, випивши, вирішили піти воювати.

Вони спокійно пройшли ту страшну лінію фронту, за яку нам забороняє заступати проклятий Мінськ. Пройшли в окопи противника, які виявились ПОРОЖНІМИ. І це останнє, про що я вас прошу запам'ятати.

І уявити тим часом, що ти сидиш під артилерійським вогнем роками – а напроти тебе бувають і ПОРОЖНІ окопи.

І ти розумієш, що взяти ті позиції тобі ніц не варто – аж нема наказу.Тут в кого хочеш дах зірве. Хлопці стріляли в небо. Хлопці встановили прапор України над тією позицією, яка була, виявляється, такою нескладною в тактичному ба навіть стратегічному сенсі.

А Тарас пішов далі. Без документів, без речей. Усього з одним рожком до автомату.

І втрапив у полон", - написала Макарова

Після цього, керівництво бригади, знаючи всі обставини полону сержанта, оголошує його дезертиром і подає у розшук на неокупованої території.

"По сектору оголошено розшук по блокпостам. Бійця оголошено в СЗЧ – самовільне залишення частини. Отже, бригада знає, що боєць знаходиться в полоні. Що йому дали змогу сказати кілька слів мамі. Що телефон, з якого він дзвонив – знаходиться в ЛНР. ЛНР підтверджує – боєць у ПОЛОНІ.

І бригада оголошує бійця в розшук… на українській території АТО.

Як дезертира", - підкреслила волонтер.

Нагадаємо, раніше знайомі Тараса Гап'яка розповіли ЗМІ, що він не міг сам здатися в полон.