RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відомий волонтер розповів про колишніх сепаратистів у українській поліції

Керівництво МВС закриває очі на темне минуле деяких своїх співробітників, оскільки саме такі кадри готові виконати будь-який, навіть злочинний, наказ свого начальства.

Таку думку висловив у інтерв'ю "Апострофу" відомий волонтер Роман Сініцин, коментуючи скандал навколо полковника поліції Юрія Голубана, який очолює роту спецпризначення Нацполіціі після того, як в 2014 році брав участь діяльності незаконного збройного формування бойовиків - батальйону "Восток".

За його словами, в цій ситуації найгірше - це реакція керівництва МВС, яке нахабно бреше, що Юрій Голубан не брав участі в діяльності бойовиків.

"Мене найбільше в цій ситуації обурює брехня - така тупа, непробудная брехня. Те нахабство, з яким люди виходять і брешуть, що нічого цього не було. Керівництво МВС, вважаю, ніяк не відреагувало. Заяви в стилі "ви усі працюєте на Росію , а Голубан - чесний офіцер", хоча всі чудово знають правду, - це не реакція. а вони його навіть не усунули. Працює собі", - заявив Синіцин.

За його словами, навіть якщо в МВС визнають очевидний і підтверджений факт того, що Голубан воював проти сил АТО на боці бойовиків, то максимум, що йому "світить" - 260-я стаття "створення або участь у незаконних збройних формуваннях" та умовне покарання.

"Орден у нього ніхто не забере - немає підстав. Ці державні нагороди забираються виключно в разі державної зради. А тут державну зраду ніяк не доведеш", - зазначив волонтер.

Він додав, що таких, як Голубан в правоохоронних органах багато.

"Ось в Одесі сплив начальник управління превенції, який 2 травня 2014 року, коли там ці тітушки стріляли з автоматів, з ними бігав. Іщенко його прізвище (Іван Іщенко, начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіціі в Одеській області, -" Апостроф "). Цей товариш тоді майором був, зараз - підполковник, начальник управління превенції одеського обласного управління поліції ", - розповів Сініцин.

На його думку, цінність для керівництва МВС таких, як Голубан або Іщенко, яких серед силовиків чимало, в тому, що вони будуть беззастережно виконувати будь-який наказ свого начальства.

Читайте також повний текст інтерв'ю волонтера Романа Сініцина "Апострофу".