RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Спецзона Крим: експерти навели дані щодо путінських військових і озброєнню на півострові

Загальна чисельність угруповання збройних сил РФ в окупованому Криму становить приблизно 60 тисяч осіб з перспективою зростання до 100-120 тисяч.

Таку думку висловили експерти фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко, Юрій Смілянський, Тетяна Гучакова і Ольга Корбут, передає "Дзеркало тижня".

За словами експертів, Росія створила і продовжує швидко нарощувати так звану зону заборони доступу (A2AD, A2 / AD - Anti-access and area denial zone), тобто "захищену сферу", в яку війська противника не можуть потрапити без ризику зазнати неприйнятних втрат.

На думку фахівців, на радикальну зміну військово-стратегічного балансу в регіоні вплинула не чисельність російських, а нарощування ударного ракетного потенціалу. Йдеться про сучасні оперативно-тактичні ракетні комплекси сухопутного і морського базування ("Іскандер" і "Калібр"), берегові протикорабельні комплекси ("Бастіон" і "Бал"), ракетні комплекси ППО (С-300, С-400, Бук- 2М, "Панцир"), комплекси радіоелектронної боротьби тощо.

Російські ракети і авіація у Криму накривають не лише цілі в прибережних районах усіх чорноморських країн, а й здатні досягати цілей на території країн Балтії, Польщі, Чехії, Словаччини, Австрії, Румунії, Болгарії, Грузії, Вірменії та Азербайджану, Греції, включаючи острів Крит, усі балканські країни, Туреччину, Кіпр, Сирію, Ліван, Ізраїль, Іран, Ірак, узбережжі Єгипту, південь Італії.

Аналітики з великою ймовірністю припускають наявність на території Криму ядерних боєголовок для морських і берегових ракетних комплексів.

Детальніше про військовий потенціал Росії в Криму читайте в матеріалі "Сергій Згурець: З військовим потенціалом в Криму Путін може дістати до Великобританії", опублікованому на "Апострофі".