RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий російський журналіст відзначився різкою заявою щодо Майдану в Україні

Українське суспільство, яке щоразу втрачає надію після чергового Майдану, знаходиться в більш гіркому стані, ніж російське, якому не доводилося зачаровуватися і обманюватися у своєму виборі.

Таку думку висловив відомий російський журналіст Леонід Парфьонов в інтерв'ю "Апострофу".

"Ось ви раз в 10 років виходьте на Майдан, після цього занурюєтеся в те ж життя. А потім живете надією. У цьому сенсі українська ситуація навіть в чомусь більш гірка, тому що, по-перше, було більше надій, і це саме страшне - обмануті надії. По-друге, люди явно розуміють, що робиться, і періодично доходять до того, що все, так жити не можна. А що ж ви потім знову починаєте так жити? Ось же головне питання. Чому ви потім не вимагаєте, чому настільки безвідповідальна ваша еліта? Чому ви потім не вимагаєте від влади щодня то, чого ви так яскраво, жорстко та страшно хотіли?" - заявив Парфьонов.

За його словами, в Україні суспільство, незважаючи на його здатність повалити владу, чомусь не здатне потім займатися щоденною творчою працею.

"Ми, і росіяни, і українці, дуже слабкі в цій роботі над помилками. Щось таке з нами сталося, знову ми все довели до краю, і нам не вистачило самодисципліни, вимогливості, чогось ще, ми не змогли так самоорганізуватися , щоб не до самого краю кризи справу доводити", - додав журналіст.

У той же час, він підкреслив, що він не має наміру повчати Україну і українців, а говорить тільки про те, що йому кидається в очі.

"І не може бути ніяких рецептів з приводу того, як їх (помилки - ред.) виправляти. Це ваша справа, це ваша доля", - зазначив Парфьонов.

Повну версію інтерв'ю "Леонід Парфьонов: українці взагалі не повинні реагувати на Росію, що вам Кремль?", читайте на "Апострофі".