RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гучна заява Турчинова про кінець АТО: в Раді вказали на важливі моменти

В адміністрації президента України визнали необхідність визнання окремих районів Донецької і Луганської областей територіями окупованими Російською Федерацією.

Про це написав народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливість припинення АТО на Донбасі.

"Я давно займаюся цією темою, але від жодного експерта або чиновника не чув про підготовку такого законопроекту. Або це новина на випередження, або закон надсекретний", - зазначив депутат.

За його словами, до кінця поточної сесії залишилося всього два пленарні тижні. "А анонсований законопроект настільки масштабний, що спроби" протягнути "його через парламент в такі короткі терміни викличуть не тільки питання, але і опір", - пише депутат.

За його словами, ситуація навколо законопроекту нагадує Мінські угоди. "Такі документи, що зачіпають найважливіші і чутливі аспекти національної політики не можуть розроблятися десь і кимось без інклюзивного обговорення", - вважає політик.

Він також сподівається, що в документі також буде передбачено правове врегулювання цивільних питань: визнання чи невизнання документів, перевезення вантажів, пенсії, перетин КПВВ тощо.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому Турчинов заговорив про закінчення АТО.