RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Помилка виконавця: в Україні висунули гучне припущення щодо катастрофи MH17

Збиття малайського пасажирського літака Boeing 777 рейсу MH17 сталося, найімовірніше, в результаті помилки.

Таку думку висловив український військовий експерт Олексій Арестович у своїй колонці на "Апострофі".

За його словами, росіяни, які керували РЗК "Бук", хотіли збити український військово-транспортний літак, який нібито перебудувався в ешелон для цивільних суден.

"Оскільки наведення було, швидше за все, від агента (у Збройних силах України, - ред.), так і комплекс перекидали за повідомленням агента. Тобто вони готувалися заздалегідь його збити. Вони прийняли рішення проводити пуск, думаючи, що наш транспортник замаскувався під цивільний літак за характеристиками польоту," - заявив Арестович, зазначивши, що український транспортник Ан-32 не може піднятися на таку висоту, на якій летів малайзійський Boeing 777.

Експерт не виключив повторення масштабних катастроф на Донбасі, які будуть відбуватися в результаті "помилки виконавця", проте авіаційних катастроф, на його думку, бути вже не повинно.

"Там вже немає таких далекобійних комплексів, хоча росіяни і тримають там угруповання ППО, але це вже комплекси малої дальності. Звичайно, там є" Панцири "(самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК), -ред.), які можуть дістати вище. Але вже усі зробили висновки, і тепер там не літають літаки ", - підсумував експерт.

Детальніше про трагедію рейсу МН17 на Донбасі і нові обставини авіакатастрофи читайте у колонці Олексія Арестовича "Катастрофа Boeing на Донбасі: Росію будуть тиснути повільно", яка опублікована на "Апострофі".