RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Заході розповіли, як Україна може кинути виклик Путіну

Якщо українці не відмовляться від російської мови, це може стати серйозним викликом для росіян, які мріють про знищення України.

Таку думку висловив американський політолог, який спеціалізується на Росії і пострадянському просторі Пол Гобл в інтерв'ю "Апострофу".

"Думаю, Україні слід було б популяризувати український, але не турбуватися так, як деякі це роблять, щодо наявності та використання російської. Не через нервозність Росії, а скоріше тому, що українці, я думаю, з часом будуть, як і багато хто у світі, говорити на кількох мовах, а не на одній. І це посилить їх національну ідентичність, а не послабить", - заявив американський політолог.

Він також переконаний, що українська мова виживе і буде процвітати, але підкреслив, що мова - не єдине, на чому грунтується українська нація.

"Важливо розуміти: навіть якби і було можливо - а я цього не можу собі уявити - що всі українці перестануть говорити українською і заговорять російською, це не зробить їх неукраїнцями, це не зробить їх росіянами. Це зробить їх українцями, які говорять російською. До певної міри це, звичайно, буде викликом для українців у тому, як вони бачать себе. Але ще більш серйозним викликом це буде для росіян на кшталт пана Путіна", - підсумував експерт.

Детальніше про роль мовного чинника в російській агресії щодо України та путінської політики відродження СРСР читайте в інтерв'ю Пола Гобла "У Путіна є великий страх, через який він напав на Україну - політолог із США", яке опубліковано на "Апострофі".