RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Знайшли і вбили: полонений військовий РФ Агєєв розповів про долю Грушники Єрофєєва

Російський журналіст Павло Канигін повідомив цікаві подробиці розмови з російським військовим Віктором Агеєвим, якого під час бою було затримано українськими військовими у зоні АТО на Донбасі.

Про це йдеться в матеріалі "Новой газеты".

За словами Канигіна, він розповів Агєєву про долю військових, спецназівців ГРУ РФ сержанта Олександра Александрова і капітана Євгена Єрофєєва, які чекали обміну майже рік.

"Навіть якщо потім колись повернуся в Росію - то що далі?" - запитав мене Агєєв. "Вирішиш сам", - відповідаю я. "А ти чув, що стало з ГРУшником Єрофєєвим, коли він повернувся? - почав Агєєв. - Його просто прибрали. Убили". "Звідки ти знаєш?" - "Я знаю точно. Про це всі говорять: і там, і тут, по цей бік. Всі знають, що з ним це зробили. Тому що говорив зайвого". - "Але це ж пропаганда, так зазвичай залякують на війні". "Ні, - наполягав 23-річний єфрейтор. - Просто так не стали б говорити. Я впевнений. Хоча вже ні в чому немає впевненості ... Я просто хочу, щоб мене витягли звідси".

Крім того, Агєєв розповів, що з офіційних представників Росії його досі не відвідав ніхто, а за весь місяць дипломати лише одного разу подзвонили начальнику колонії у Старобельську Луганської області.

Нагадаємо, раніше мати росіянина Віктора Агєєва Світлана визнала присутність на Донбасі російських військових.