RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Захоплення в полон військового РФ на Донбасі: з'явилися важливі подробиці

Один із захоплених у полон під селом Жолобок бойовиків "ЛНР", громадянин РФ Віктор Агєєв виявився військовослужбовцям за контрактом російської армії.

Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си" з посиланням на матір і колишніх товаришів по службі російського солдата.

Відзначається, що Агєєв підписав контракт в березні поточного року.

В особистому листуванні з одним з колишніх товаришів по службі, з якої ознайомилися журналісти, Віктор Агєєв на питання, не на Україні він знаходиться, відповів: "Так, на Україні". А на уточнююче питання про те, що він там робить, написав: "Контрактник. Платять достатньо".

Мама полоненого російського солдата сказала, що син останній раз дзвонив їй 30 травня. За її словами, 18 березня 2017 року Віктор Агєєв підписав контракт і поїхав у місто Батайськ Ростовської області, де дислокується 22-а окрема гвардійська бригада спеціального призначення ГРУ Генштабу РФ.

На питання, чи говорив син про те, що йому доведеться виконувати бойові завдання в Україні, Світлана Агєєва відповіла: "Він завуальовано [говорив]. Але я сама себе накручувала. Здалося, що поряд з кордоном - думки були погані. А він казав: вчимося-вчимося, працюємо-працюємо".

Як кажуть джерела журналістів у Міноборони України, Агєєва передали співробітникам СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові розповіли подробиці бою під Жолобком, коли були захоплені в полон бойовики "ЛНР".