RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

З'явилося фото і відео випробування під Черніговом нової української зброї

На Гончарівському полігоні Збройних сил України за участю секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова відбулися відкриті випробування нових зразків озброєння і військової техніки, розроблених підприємствами українського ВПК.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР "Фантом-2", який отримав нове шасі 8х8 і подовжену платформу, яка дозволяє розташувати на ньому більш потужні бойові модулі. Для розробки нової машини, на нього був встановлений бойовий модуль з ракетами РС-80, які дозволяють створити ефект "Граду" на поле бою.

Крім того, під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П", який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані 3 км, при максимальній дальності пострілу близько 5 км. Завдяки дистанційному пульту управління, наведення ракети на ціль було скоєно на відстані 50 метрів, що в реальних бойових умовах дозволяє забезпечити повну безпеку оператора "Стугна-П".

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс "Корсар". Стрільба з цього комплексу велася на максимальній дальності у 2.5 км., А потрапляння першої ж ракети в ціль, підтвердило високі характеристики "Корсар".

Тестування також пройшли 60-мм і 120-мм міномети від ПАТ "Маяк".

Нагадаємо, у травні 2017 року ДК "Укроборонпром" вперше представив на Міжнародній виставці військової техніки "IDEF-2017" в Туреччині новий український переносний реактивний гранатомет.