RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Український льотчик-герой, який посадив літак у Стамбулі, пояснив ситуацію з Лавровим на аватарці у Facebook

Український льотчик Олександр Акопов, який прославився після того, як посадив у Туреччині зруйнований градом пасажирський літак, розповів, чому на його аватарці у соціальній мережі Facebook стоїть фото глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

Ситуацію він пояснив в інтерв'ю виданню "Страна".

"Це наша бортпровідниця мене сфотографувала. Я просто-напросто схожий на Лаврова. У нас один типаж обличчя, риси схожі. Так, я поставив на аватарку, але це було давно, ще до початку війни у Донецьку", - заявив Акопов, підтвердив, що профіль в соцмережі належить саме йому.

Льотчик також підкреслив, що не збирається знімати фото Лаврова.

"Я не збираюся його змінювати. Хоча після того, як я посадив літак, і у соцмережах почали писати про мене, сторонні люди почали мені радити змінити аватарку. Але я розумію, що це меркантильні інтереси. Я не пов'язаний ніяк з політикою" , - додав Акопов.

Він також розповів, що закінчив Краснокутське льотне училище цивільної авіації в 1987 році, а потім - Санкт-Петербурзький державний університет цивільної авіації.

"Працював у Донецькому об'єднаному авіазагоні, потім - в компанії "Роза вітрів". А після всіх цих подій в Донецьку я працюю в турецькій авіакомпанії AtlasGlobal. Вже 3,5 роки", - заявив льотчик, зазначивши, що після початку війни на Донбасі залишив Донецьк.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео з пасажирського салону літака авіакомпанії Atlasglobal, який 27 липня було у екстремальних умовах посаджено українським льотчиком Олександром Акоповим.