RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Це надовго: відомий журналіст яскраво пояснив проблему з закінченням війни на Донбасі

Окупація Криму і Донбасу - це проблема, яка буде тривати десятиліттями, оскільки Росія не тільки не має наміру здавати захоплені території, а й розгортає нові військові з'єднання, щоб не допустити їх військового звільнення Збройними силами України.

Таку думку висловив відомий український журналіст Роман Цимбалюк в інтерв'ю "Обозревателю".

"Мені б дуже хотілося, щоб війна закінчилася якомога швидше. Але політика РФ така, що захоплену військовим шляхом територію вони віддавати не мають наміру. І всіляко це демонструють як у Криму, так і на Донбасі", - заявив журналіст.

За його словами, будь-який силовий спосіб призведе до бойового зіткнення з військовими частинами РФ, яка розгортає нові дивізії на кордонах з Україною: "Це ж все для нас, а не для НАТО. Я іноді читаю про те, що у нас вже є суперармія, тому давайте підемо бомбити Воронеж. Але мені здається, що це не вихід із ситуації".

У той же час він підкреслив, що окупація Криму та Донбасу також грає і на користь України, оскільки з точки зору українського державного будівництва ця незалежність буде завойована в прямому сенсі цього слова.

"Але є глобальний рівень, а є ще мама, яка втратила сина, і як це поєднати в одній голові, я не знаю. Тому ціна українському держбудівництва буде колосальною", - підсумував журналіст.

Про перспективи закінчення війни на сході України читайте в матеріалі "Війна на Донбасі триватиме недовго, або на Путіна натиснуть, або його не стане – голова Нацгвардії", який опубліковано на "Апострофі".