RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У мережі повідомили про ліквідацію на Донбасі російського військового: подробиці і фото

Вчора, 11 серпня 2017 року на Донбасі в зоні проведення АТО було ліквідовано російського військовослужбовця Олександра Ясінька, уродженця м Новий Уренгой Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Про це повідомляється в Twitter пользоватедя з ніком Ukr_Che.

Як повідомляв раніше InformNapalm, термінову військову службу Ясінек проходив в 12-й окремій бригаді спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ в 2000-2002 роки. Надалі, служив за контрактом у 15-ї окремій мотострілковій бригаді "миротворчих сил", ймовірно в розвідувальному батальйоні. У складі тактичної групи цієї бригади брав участь в операції по захопленню АР Крим на початку 2014 року. Нагороджений медаллю МО РФ "За повернення Криму".

У статусі військовослужбовця 15-й ОМСБр фіксіруется у "ростовско-українському відрядженні" у осінній період 2014 року. Після звільнення з 15-ї бригади і річної паузи на початку 2016 року підписав новий трьохрічний контракт на службу у 232-й Празькій Червонопрапорній ордена Суворова реактивній артилерійській бригаді, звідки у квітні 2016 його було відправлено на табірні збори для проходження спеціальної підготовки і вживання в образ "бойовика-шахтаря", з подальшим відрядженням на Донбас, яка почалася в кінці травня 2016 року.

На Донбасі, за інформацією українських волонтерів, 232-я бригада займається "обслуговуванням зарезервованої техніки і утилізацією боєприпасів". На ділі Ясіньок у складі бригади займався передачею техніки, озброєння і боєприпасів, навчання особового складу бандформувань, а так само відпрацюванням питань взаємодії їх з підрозділами ЗС РФ.

Нагадаємо, раніше стало відомо про ліквідацію на Донбасі 26 липня бойовика Олександра Шухарєва ("Шухер").