RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналіст розповів про новий скандал з харчуванням військових у навчальному центрі "Десна": опубліковано фото

Незважаючи на численні скандали, інспекції, кримінальні справи та звільнення в навчальному центрі Збройних сил України "Десна" продовжуються проблеми з якістю харчування військовослужбовців.

Про пише журналіст Роман Бочкала в Facebook.

"Каша з мухами, сосіска замість м'яса, хліб не зрозуміло з якими мікроорганізмами... Тюрьма суворого режиму? Ні, військова частина. Так годують наших вояків в учбовому центрі "Десна". Скільки вже сказано, написано, звільнено... І ловили вже на цьому, і провадження кримінальні заводили... І судили здається. Нічого не діє. Приїжджає комісія - все добре. День, два і знов кормлять половою", - зазначив він і опублікував фото їжі, які отримав від солдатів.

За його словами, після того, як він зв'язався з помічником міністра оборони, харчування налагодилося: "Хлопці дзвонять дякують. Кажуть порції збільшилися. З'явилися відповідні нормам продукти. Чи надовго?".

Бочкала додав, що проблема полягає в тому, що годують солдатів і заробляють все ті ж фірми, афільовані з Юрою Єнакіївським.

"А держава тим часом виділяє цілком достатні кошти. Просто треба ефективно їх використовувати. І головне - не красти. Ініціюю це питання на найближчому засіданні РГК НАБУ", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал з харчуванням українських військових з 128-ї гірсько-піхотної бригади.