Українських військовослужбовців годують тушонкою, в якій єдиний продукт тваринного походження - тельбухи.
Про це повідомляє ТСН з посиланням на активістів.
Так, депутати, волонтери та військовослужбовці 128-ї гірсько-піхотної бригади ініціювали перевірку двох видів консервів.
"За результатами попередніх досліджень зразки за органолептичними, фізико-хімічними та радіологічними показниками не відповідають вимогам діючих стандартів. У даний час триває робота з проведення мікробіологічних досліджень", - заявили експерти.
Військовослужбовець Микола Ходунко зазначив, що, якщо спробувати підігріти тушонку, то залишається не м'ясо, а жир.
Згідно з повідомленням, активісти направили запит до Генпрокуратури і Міноборони в зв'язку з результатами експертизи.
Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу в результаті обстрілу позицій Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули троє українських військовослужбовців.