RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Нацгвардії розкрили подробиці позачергової мобілізації

Заступник командувача Національною гвардією України, генерал-майор Ярослав Сподар розповів подробиці додаткового призову до НГУ.

"Ми підрахували, що 111 судів і органів правосуддя до кінця поточного року Нацгвардія повинна взяти під охорону. Але тільки там, де знаходяться пункти постійної дислокації військових частин НГУ", - заявив Сподар в інтерв'ю "Українським новинам".

За його словами, якщо у призовника на строкову службу є середня освіта, то він буде служити півтора року, а якщо має кваліфікацію спеціаліста або магістра, то один рік.

Він також розповів, що Нацгвардія з кожної з областей набирає від 25 до 100 чоловік.

"У Київський гарнізон ми плануємо закликати близько 200 осіб. Усі розмови про те, що призовники служитимуть далеко від дому, не відповідають дійсності", - підкреслив генерал-майор.

Сподар також додав, що строковиків не притягатимуть до служби у зоні проведення АТО на Донбасі.

"У зоні операції у нас є 2 частини - в / ч 3057 (місце дислокації - Маріуполь) і в / ч 3035 (місце дислокації - Слов'янськ), плюс окремий підрозділ знаходиться в Рубіжному. Там є військовослужбовці строкової служби, вони проходять службу у пункті постійної дислокації, але на блокпости, взводи опорні пункти їх не залучають", - розповів він.

Він також заявив, що додатковий призов до Національну гвардію - це одиничний вимушений захід і надалі такий механізм застосовуватися не буде.

Нагадаємо, раніше стало відомо про гучний скандал навколо начальника Північного Київського територіального управління НГУ Миколи Миколенка.