RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

РосЗМІ повідомили про плани Фірташа передати окупантам Криму базу відпочинку

Український бізнесмен Дмитро Фірташ віддасть базу відпочинку "Хвиля", де окупанти проводять кремлівський форум "Таврида", в обмін на списання боргів пов'язаного з ним заводу "Кримський титан".

Про це повідомляє РБК.

"Розташована на Бакальській косі Криму база відпочинку "Хвиля", де проводиться молодіжний форум "Таврида", перейде у власність республіки від українського бізнесмена, власника Group DF Дмитра Фірташа" - йдеться в повідомленні.

Інформацію про такі переговори підтвердило джерело в окупаційному уряді і співрозмовник, близький до керівництва заводу "Кримський титан". Завод, в свою чергу, належить структурам, близьким до Дмитра Фірташа, пише видання.

Джерело повідомило, що у заводу "Кримський титан" - найбільшого виробника діоксиду титану в Східній Європі - серйозні заборгованості перед кримським бюджетом.

Як повідомлялося, "Кримський титан", який після анексії Росією Криму, був переданий в оренду московській компанії ТОВ "Титанові інвестиції", засновником якої є громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа.

Як повідомляв "Апостроф", російська компанія ТОВ "Титанові інвестиції" українського бізнесмена Дмитра Фірташа внесена в список юридичних осіб, які потрапили під українські санкції, введені в дію указом президента Петра Порошенка 17 жовтня.