RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Стало відомо, скільки зникло в окупованому Криму громадян України

З початку окупації Криму Росією на півострові пропали сорок чотири громадян України, а до насильницького зникнення тридцяти восьми з них причетні окупаційна і російська влада.

Про це повідомила правозахисник і координатор громадської організації "Крим.SOS" Таміла Ташева, передають Українські новини.

"В цілому, якщо говорити про факти насильницьких зникнень, ми говоримо про 18 зниклих на сьогоднішній день на території Криму, більшість з них - кримські татари", - розповіла вона.

За словами Ташевої, у подальшому були звільнені сімнадцять українських громадян, двоє були засуджені окупаційними властями і відбувають покарання в місцях позбавлення волі, а шестеро були знайдені мертвими.

Прокуратура Криму відкрила чотири кримінальні виробництва за фактом зникнення в Криму українських громадян, а Національна поліція - сорок два. Крім того, слідчим органам відомо як мінімум про десять осіб, причетних до зникнень.

Нагадаємо, 28 серпня у Білорусі пропав син українського офіцера 19-річний Павло Гриб, у його викраденні підозрюють ФСБ РФ.