RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

По стопах Азарова: соцмережі розбурхала заява Гройсмана про вищу освіту для українців

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що кожному громадянину України не обов'язково мати вищу освіту.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Українські новини".

За словами прем'єра, Україні дуже не вистачає кваліфікованих фахівців робочих спеціальностей. При цьому, додав він, професійно-технічна освіта не може створити конкурентоспроможних фахівців, які б розбиралися у сучасних технічних процесах.

"Не обов'язково, щоб кожен мав вищу освіту. Я вважаю, що не кожен може бути вченим і не кожному потрібно вищу освіту", - сказав Гройсман.

"Зараз диплом не є перевагою, оскільки в першу чергу необхідно мати знання і вміти реалізувати себе в реальному секторі", - додав він.

Дані слова Гройсмана викликали бурхливу реакцію у користувачів, які залишили свої коментарі під публікації відповідної новини в Facebook.

"Теж саме говорив Азаров!!! Ну і виродки!!!!!!!", "фішка в тому що реально не всім. зате на саму паршиву фірму ящики тягати без в/о не беруть )))", "Це точно. У нього яка освіта? А став прем'єр - міністром! Чому не сантехніком?", "І не всім українцям потрібен Гройсман", - пишуть користувачі.

Нагадаємо, в 2011 році тодішній прем'єр Микола Азаров заявив, що в Україні занадто багато громадян з вищою освітою. Він додав, що багато українських вузів не дають гідної освіти, оскільки їх рівень значно нижче світових стандартів.

Як повідомляв "Апостроф", Гройсман має чотири диплома про вищу освіту, але всі вони отримані заочно.