RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явився нова розповідь росіянки, яка виманила в руки ФСБ українця Павла Гриба

Росіянка на ім'я Тетяна, яка виманила в Білорусь для викрадення ФСБ українця Павла Гриба, заявила, що знає про причини інтересу спецслужб до хлопця.

Про це вона розповіла "Апострофу".

За запевненням 17-річної росіянки, з Павлом їх об'єднали спільні інтереси. Однак не уточнила, які саме. При цьому вона усвідомлювала, що за ній можуть стежити.

"Просто в РФ про стеження всі здогадуються, я якось не сприймала це всерйоз, тепер розумію, що це правда", - розповіла Тетяна.

Призначити зустріч з Грибом в Гомелі дівчину, за її словами, змусили співробітники ФСБ. В обмін вони обіцяли їй дозвіл на оформлення документів для виїзду в Україну. До слова, цього досі не сталося.

"Мені говорили, що вони хочуть тільки знати, чи реально це існуюча людина. І ще він повинен був розповісти мені щось. Але нічого про арешт мені не говорили", - зазначила вона.

За її словами, сам Гриб допускав свій арешт на території Росії. При цьому на питання про те, чому ФСБ могла зацікавитися саме Павлом, вона відповіла: "Я знаю, через що це, але мені не можна розповідати". Лише додала, що українець нібито займався чимось протизаконним для РФ.

Дівчина не виключає, що в майбутньому її також можуть звинуватити в тероризмі. За її словами, все буде залежати від того, як піде слідство.

Нові подробиці про справу Павла Гриба і про те, як може скластися доля викраденого росіянами українця, читайте в матеріалі "Апострофа": "Ловля на живця": нові подробиці викрадення українця Павла Гриба Росією".