RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Український священик пояснив, чим небезпечна заборона УПЦ МП і як боротися з путінською пропагандою

Священик Української греко-католицької церкви, капелан Микола Мединський ("Залізняк") вважає, що заборона в Україні на законодавчому рівні Української православної церкви Московського патріархату може привести до масових акцій протесту.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Можна вдатися до кроків, подібних тому, що зробив [міністр внутрішніх справ Арсен] Аваков, за поданням якого було просто заборонено московському попові бути присутнім в НГУ в якості капелана. Заборонили – і все, амінь. Так само можна заборонити багато чого. Можливо, до того і дійде", - говорить Мединський, відзначаючи, що все на законодавчому рівні заборонити не можна.

В даному контексті капелан наводить у приклад розмову, яка у нього сталася пару років тому з московським священнослужителем.

"Я публічно закликав священиків приєднуватися до мене у боротьбі з цією пошестю московської церкви. І після кожного такого заклику в інтернеті до мене починали дзвонити московські попики. І один з них сказав мудрі слова. Він каже: "Отче, не звинувачуйте нас". "Опаньки! – кажу. – А кого звинувачувати?" "Людей. Нехай вони просто перестануть ходити в наші храми – і ми змушені будемо забратися"... І він сказав правду", - вважає Мединський.

На його думку, заборона УПЦ МП на законодавчому рівні викличе масові проплачені акції протесту, на яких учасники будуть вдавати з себе мучеників. У зв'язку з цим капелан пропонує інший варіант боротьби з пропагандою.

"Тому я переконаний, що ми мусимо якомога більш професійно зривати маски, розповідати людям правду, показувати їхні ролики, 90% з яких є антихристиянськими і антиукраїнськими – і тут же пояснювати, що саме там не так.

Можливо, існує й інший шлях. Але я поки його не бачу. Я не знаю, як інакше очистити свідомість суспільства від цієї вкрай небезпечної бацили", - зазначає Мединський.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Апострофу": "Можна заборонити в Україні Московський патріархат, але є небезпека - священик з АТО".