RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Меджліс має намір вимагати заборонити діяльність російських організацій в Україні

Меджліс кримськотатарського народу має намір найближчим часом вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Про це в ході прес-конференції заявив глава організації та народний депутат від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На наступному тижні я буду ставити перед моїми колегами питання: а що у нас тут, в Україні, роблять Росспівробітництво (Російський центр науки і культури. - прим. "Апострофа") та афілійовані з ним організації? Чому у нас присутні російські організації, чому ми не можемо їх просто закрити законом або іншими рішеннями? Це, до речі, питання до Міністерства закордонних справ", - сказав Чубаров.

За словами Рефата Чубарова, найближчим часом Меджліс виступить з ініціативою і проситиме уряд України її підтримати. Якщо ж уряд не підтримає Меджліс, активісти мають намір звернутися до політиків.

"Росспівробітництво в Україні має бути закрита. Невже це комусь не зрозуміло? Будь-які російські державні структури, які працюють на українській території, не мають на це права", - додав Чубаров.

Відзначимо, російський центр науки і культури відкрився в Києві в березні 2008 року. Він знаходиться на вулиці Борисоглібській, 2.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 25 вересня, доповідь ООН про порушення прав людини в Криму викликав істерику у окупантів.