RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У ЗСУ дали оцінку облавам на призовників

Організовуючи рейди з метою затримання призовників, включаючи той, що стався 4 листопада у Львові, їх організатори маніпулюють обов'язками ЗСУ і військових комісаріатів.

Про це розповів прес-офіцер управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, передає "Українська Правда".

"Такими діями вони (організатори рейдів) маніпулюють обов'язками Збройних сил України і, зокрема - військового комісаріату, нібито це вони проводять якісь облави. Ні, військкомати ніяких перевірок або облав не проводять: вони не мають таких повноважень - перевіряти документи на вулиці. Це повноваження Нацполіції", - заявив він.

При цьому Венскович зазначив, що дані рейди, ймовірно, проводяться з ініціативи місцевого самоврядування, оскільки на них лежить відповідальність за результати призову.

"Для цього вони формують призовну комісію, яку очолює один із заступників глави держадміністрації. До складу комісії входять військовий комісар, представник Нацполіціі, медичний працівник і працівники органів соцзахисту населення та інші посадові особи, відповідно до рішення глав обладміністрацій і їх заступників", - розповів Венскович.

Саме ця комісія вирішує, що робити в разі ухилення громадянина від служби.

Раніше "Апостроф" розповів про те що потрібно знати про новий призов в матеріалі У АТО не відправлять, але можуть попросити: що потрібно знати про осінній призов в армію.