RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися тривожні дані про здоров'я затриманого в Криму українського активіста

У затриманого в окупованому Російською Федерацією Криму українського активіста Олександра Кольченко з'явилися проблеми зі здоров'ям.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на матір українського політв'язня Ларису Кольченко.

"Місяць тому я була на побаченні з Сашею в Копейске. Він дуже схуд. Хлопець 190 см росту важить 62 кілограми. Він лежав у лікарні з діагнозом "дефіцит ваги". Його здоров'я почало погіршуватися", - сказала вона.

Крім того, жінка повідомила, що листи від друзів з тимчасово окупованого Криму до нього не доходять.

"Це четвертий день народження в неволі. Перший свій день народження він провів в Лефортово, другий - в СІЗО в Ростові-на-Дону, третій і четвертий - в місті Копейськ Челябінської області. Це свято в нашій родині зі сльозами на очах", - резюмувала Кольченко.

Нагадаємо, в травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали українського режисера Олега Сенцова разом з 25-річним Олександром Кольченко, Геннадієм Афанасьєвим і ще кількома українцями. 25 серпня 2015 року Сенцов і Кольченко були засуджені російським судом. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму нібито за створення в Криму терористичної групи. Кольченко засудили до 10 років нібито за співучасть в терористичному акті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в аеропортах усього світу пройшла акція "Марне очікування", приурочена до дня народження засудженого в Росії активіста Олександра Кольченко.