RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Що дали, тим і воюй: російський найманець розповів про величезні втрати ПВК "Вагнер" в Сирії

Найманці ПВК "Вагнера" розповіли про своє жахливе озброєння і величезні втрати.

Їх історії опублікував "WarJournal".

Відзначається, що в Сирії загинув кожен десятий з найманців, які туди поїхали. У кожній бригаді загинули від 20 до 50 осіб. У два рази більше було поранено.

"Втрати були б набагато менше, якби забезпечення угруповування ПВК не було таким аховим, просто-напросто ахо-о-овим. Розбиті броньовики, за три дні втратили п'ять вантажівок, ні на чому було навіть перевозити особовий склад. І втрати від цього високі... і все - встали! Колапс. Ніхто нікуди не їде, дай Бог поранених вивезти. А досвід говорить, що давно пора пересаджувати бійців на броньовані автомобілі, розраховані не більш ніж на 10 чоловік. Хоча ще рік тому оснащення було пристойним - і озброєння, і техніка", - розповів найманець Сергій.

"Це всього лише красива телевізійна картинка: по пустелі прут танки в ряд, за ними йдуть БМП, над ними кружляють вертольоти. Насправді техніки було дуже мало. Наша "армада" пересувалася частково пішки, а частково - на Камазах і "Уралах". Якщо ПТУР влучає у вантажівку, то втрати, звичайно, величезні. І ось ця економія наших військових плюшкіних оберталася величезними втратами", - додав найманець Степан.

Найманці також розповіли, що бойовики ІГІЛ були озброєні часто набагато краще. Наприклад, тільки кожен десятий найманець ПВК "Вагнера" мав нічний приціл, тоді як у ІГІЛ вони були поширені повсюдно.

"На власні очі бачив підрозділ, озброєний трьохлінійками, наганами, кулеметами Дегтярьова, навіть кулемети "Максим" реально були. І у мене перший час була трьохлінійка. Бронежилети часів взяття Кабула. Танки всі "призові", тобто захоплені у арабів, деякі нагадують друшляк", - описав один з російських найманців озброєння своїх колег.

Раніше найманці ПВК "Вагнера" розповіли про те, що деякі міста брали практично самостійно, без допомоги від сирійців.