RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Військовий експерт розповів, яку потужну ракетну зброю ЗСУ отримають у 2018 році

У 2018 році ЗСУ повинні прийняти на озброєння ракетні комплекси "Вільха".

Про це повідомив військовий експерт Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу".

"Я думаю, що в 2018 році українська армія отримає ракетний комплекс "Вільха", який пройшов цикл випробувань. Думаю, що він буде прийнятий на озброєння як головна ударна сила, яка буде здатна вражати цілі противника на відстані мінімум 200 км в тій версії, яка пройшла випробування", - розповів він.

Згурець додав, що Україна отримає на озброєння широкий спектр протитанкових ракетних комплексів, які виробляє КБ "Луч" - від "Корсара" з дальністю до 2,5 км до "Стугни" з дальністю 5 км.

"Уже цього досить, щоб посилити протитанковий компонент, навіть не згадуючи американських Javelin, які скоріше є політичним кроком, ніж безпосередньо засобом посилення нашого військового потенціалу", - розповів він.

Також, за словами експерта, збройні сили отримають батальйонні комплекти БТР-4, батальйонні комплекти бронетранспортера БТР-3, перші машини в серійному виготовленні, легкі броньовані машини "Дозор", броньовані машини "Козак", які пройшли випробування і використовуються з кінця минулого року. Так само будуть отримані модернізовані танки Т-64.

Читайте докладніше про нову техніку української армії в інтерв'ю Сергія Згурця "Апострофу" Американські Javelin мають недоліки, які можуть проявитися на полі бою.