RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні пройшли фінальні випробування нового ракетного комплексу "Вільха": опубліковано фото і відео

У п'ятницю, 22 грудня, Збройні сили України (ЗСУ) успішно випробували ракетний комплекс "Вільха".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Вітаю всіх українців з успішним випробуванням українського ракетного комплексу "Вільха". Тільки що отримав доповідь, що всі чотири ракети влучили в ціль!" - зазначив він.

Як заявив помічник міністра оборони України Юрій Бірюков, фінальні випробування пройшли на одному з полігонів Одеської області, повідомляє "Думська".

Ракети для "Вільхи" розробило конструкторське бюро "Луч". Так, в них все нове: корпус, двигун, паливна система і саме паливо, бойова частина і електронна система наведення.

"У всьому світі є чотири країни, у яких є обладнання для виробництва таких корпусів. Це надточні верстати, які повинні до мікрона правильно вигинати листи зі спеціального сплаву. Довго йшли переговори, і ось тепер це обладнання закуплене України, доставлене і почало працювати", - сказав Бірюков.

Разом з тим, він не став розкривати характеристики "Вільхи", уточнивши лише, що на одній пусковій установці - 12 направляючих.

Фото: dumskaya.net

Докладніше про те, чи замінить "Вільха" комплекси "Точка-У" та чи здатна вона пробити російську систему ППО в Криму, в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Сергій Згурець.