RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Соцмережі стривожила поява в Україні дивної силової структури: опубліковано відео

У Києві на території Косого капоніра партія "Національний корпус" привела до присяги представників Національних дружин".

Представник "Національного корпусу" Роман Чернишов в коментарі "Громадське радіо" заявив, що дружини діють в Україні вже рік, але сьогодні 600 учасників вперше прийняли присягу.

"Фактично це частина азовського руху. Це добровільне об'єднання по підтриманню порядку на вулицях, патрулювання вулиць, протидії алко- і наркопритонам і взагалі для допомоги там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українській громадськості", - зазначив Чернишов.

За його словами, "Національні дружини" не мають зброї і не є поліцейським, або військовим формуванням, але співпрацюють з поліцією.

"Хочу запевнити, що з поліцією у жінок є дуже хороший контакт і співпраця. Ви розумієте, вони не мають права вимагати документи. Громадський арешт мають право робити, якщо є якийсь злочин, але превентивні заходи робити не можуть, у них немає зброї, і якщо є така вимога, то наші хлопці викликають поліцію і діють разом з ними",- сказав Чернишов.

За його словами, дружини фінансують представники бізнесу.

Користувачі Facebook досить неоднозначно відреагували на появу в Україні таких дружин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представники партії "Національний корпус" розгромили будівельний майданчик на місці Сінного ринку в Києві.