RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Проблеми зі зв'язком Донецьку: з'явилися суперечливі прогнози

Бойовикам "ДНР" не вигідно відновлювати роботу оператора мобільного зв'язку Vodafone, оскільки їх власний оператор "Фенікс" приносить значний прибуток.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив політолог Кирило Сазонов.

"Тут нема чому дивуватися, адже на "Феніксі" бойовики продовжують заробляти дуже добре. Крім того, в контексті ізоляції окупованих територій відключення Vodafone зіграло дуже велику роль", - зазначив він.

При цьому він допустив відновлення роботи Vodafone при деяких умовах.

"Vodafone же чимало грошей втратив і напевно пропонує якісь неофіційні компроміси, тому що це – бізнес і нічого особистого. Думаю, справа в грошах, і зараз "лідери" ДНР активно шантажують Vodafone і вимагають гроші для відновлення зв'язку. Побічним доказом проти них служить той факт, що в ЛНР зв'язок відновили досить швидко", - говорить Кирило Сазонов.

У свою чергу, донецький журналіст Денис Казанський вважає, що український мобільний зв'язок відновлено не буде.

"Уже минуло досить багато часу: близько трьох тижнів, і за цей час, якщо би було бажання відновити зв'язок, то все було б вже зроблено. Чим більше минає часу, тим менше шансів, що все повернеться в статус-кво", - сказав журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Люди лазять по дахах, а ватажку ДНР добре: що буде з мобільним зв'язком в Донецьку