RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Донецьку розповіли про нову аферу шахраїв з продажем sim-карт на окупованому Донбасі

Обмеження продажу сім-карт місцевого оператора "Фенікс" до двох штук в одні руки на підконтрольній бойовикам "ДНР" території спровокували високу активність шахраїв.

Про це "Апострофу" розповіли жителі Донецька.

"Схема така: в групах в соцмережах нескладно знайти оголошення про продаж з рук сім-карт "Фенікса". Якщо офіційна вартість пакета лише 120 рублів, то на вторинному ринку карти продають і за 3, і за 5 тисяч рублів, а це середня зарплата в Донецьку. Але діватися нікуди, людям доводиться брати. Купуєш таку сім-карту, користуєшся пару днів, а потім оператор блокує картку. Просто первісний власник звертається в офіс оператора із заявою, мовляв, загубив телефон з картою, блокуйте, будь ласка. Карта, природно, блокується, а після перевипускається і вручається первинному власникові вже безкоштовно. Звичайно, можна піти поскаржитися в офіс "Фенікса", тільки це нічого не дасть: спробуй доведи, що ти купив цю карту, адже сімки продаються за паспортом, в результаті ти не маєш до неї ніякого відношення взагалі, а шахраї скільки завгодно разів можуть провертати таку аферу – були б тільки лохи, а лохи знаходяться", - каже мешканець Донецька на ім'я Михайло.

Крім цього, сама якість зв'язку "Фенікса" знаходиться на досить низькому рівні.

"Фенікс" працює нереально криво: то з першого разу дозваниваешься, то з 20-го. Якість зв'язку дуже погане, шуми в трубці, клацає щось. Але і такого зв'язку раді, що вже поробиш", - сказала мешканка Донецька Юлія.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Люди лазять по дахах, а ватажку ДНР добре: що буде з мобільним зв'язком в Донецьку